Hye Ro Hun House in Korea

In between the city and the surrounding mountains with a front side open view to the urban landcape of the Korean Gwangju, IROJE KHM Architects designed the ‘Hye Ro Hun House’.

By opening the transparent gate door, you access the house, walking over a long gangplank that looks like an architectural canyon. Two wooden boxes give the impression of a massive sculpture in the landscape. One structure contains living room and dining room, while the other box contains master bed and study room and another box in the structure conists of two bedrooms and study rooms for two daughters. The architects created a dynamic space over the living room. In 9m height, a double master bedroom with bamboo garden is floating. Through the top light of the roof, moving sunlight varies the atmosphere of the living room all day long. Horizontal and vertical ways indoors or outdoors cross each other continously and create a unique atmosphere in this various space.

Take a look at  the gallery above

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s